អត្ថ​ប្រយោជន៍​នៃ​ទឹក​ឃ្មុំ​សម្រាប់​សុខភាព

នៅសម័យ​បុរាណ ទឹកឃ្មុំ​ត្រូវបាន​ចាត់ ទុក​ជាចំណី​អាហា រ​របស់​អាទិទេព។ មុនពេល​ស្រាវជ្រាវ​ រកឃើញ​ការផលិត​ ស្ករអំពៅ មនុស្ស​ប្រើប្រាស់​ទឹកឃ្មុំ ជាចំណី​អាហារ​ផ្អែម។ វាជា​ចំណី​អាហារ​ សំណល់​របស់​អណ្ដាត។ មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណឹងទេ ទឹកឃ្មុំ​ផ្ដល់ជា​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​ សន្ធឹកសន្ធាប់ ដល់សុខភាព​ទៀតផង។ ទឹកឃ្មុំ​ធ្លាប់បាន​ប្រើ ជា​ឱសថ​សម្រាប់​ ព្យាបាល​អាការៈ​ឈឺបំពង់ក។

ទឹកឃ្មុំ​ជាផលិតផល​ ធម្មជាតិ​សុទ្ធសាធ ផលិតដោយ​សត្វឃ្មុំ ដែលក្រេប​ចេញពី​ទឹកដមផ្កា។ ទឹកឃ្មុំ​ធម្មជាតិ ឬទឹកឃ្មុំ​សុទ្ធ ជា ចំណង់​បានរបស់​ អ្នកប្រើ​ទឹកឃ្មុំ ព្រោះថា“ធម្មជាតិ” ជាពាក្យ​មាន​អត្ថប្រយោជន៍ ជាពិសេស ​សម្រាប់​សុខភាព។ ទឹកឃ្មុំ​ជាចំណី​អាហារ ផ្អែមតែ​មួយគត់ ដែលមនុស្ស​លោក ទទួល​ស្គាល់រាប់​សិប សតវត្ស​មកហើយ។ ដើម្បីបាន​ទឹកឃ្មុំ​ 1 ក្រាម សត្វឃ្មុំ 1 ក្បាល​ត្រូវ​ក្រេបផ្កា ប្រមាណ​ជា 1500 ទង។
ទឹកឃ្មុំ​មានពណ៌ រសជាតិ និងមាន​កំហាប់ខាប់ ឬរាវ ទៅតាម​ប្រភេទផ្កា ឬរុក្ខជាតិ​ដែលឃ្មុំ​បានក្រេប។ មានប្រភេទ​ទឹកឃ្មុំ ផ្អែមខ្លាំង ទឹកឃ្មុំ​ក្លិនឈ្ងុយ និងទឹក​ឃ្មុំផ្កា។ ទឹកឃ្មុំ​ដែលមិន​ស្គាល់ ប្រភព​ផ្កា​ច្បាស់លាស់ អាចហៅថា ​ទឹកឃ្មុំ​ផ្កាគ្រប់មុខ។ បើដឹង​ប្រភពផ្កា ឬ​រុក្ខជាតិ​តែមួយ គេហៅថា​ទឹកឃ្មុំ“ឆៅ”។ ជួនកាល​គេបាន​ធ្វើ ចំណាត់​ថ្នាក់ទឹក​ឃ្មុំ ទៅតាម​ដើមឈើ​ដែលវាទុំ។
ទឹកដម​ទឹកឃ្មុំ ឬក្បាល​ទឹកឃ្មុំ ជាសារធាតុ​សម្បូរ​ ទៅដោយ​ជាតិប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងអំបិល​ខនិជ។ វាជាចំណី​អាហាររបស់ កូនឃ្មុំ នៅក្នុង​សំបុកឃ្មុំ។ កូនឃ្មុំ​ទាំងនេះ រស់ដោយ​សារ​ ទឹកដម​ទឹកឃ្មុំ បន្ទាប់មក​ក្លាយ ជា​ស្ដេចឃ្មុំ ​(មានអាយុ​វែងជាង​ឃ្មុំ​កម្មការិនី) និងឃ្មុំ​ឈ្មោល។ ពួកឃ្មុំ​ដែលមិន​បាន ស៊ីទឹកដម​ទឹកឃ្មុំនេះ ភាគច្រើន​ជាឃ្មុំ​ កម្មករ​ដែលគ្មាន​ភេទ មិនមែនញី មិនមែន​ឈ្មោល។ ស្ដេចឃ្មុំ រស់ដោយ​ស៊ីទឹកដម​ ទឹកឃ្មុំ​នេះពេញ​មួយជីវិត ហើយវា​មានអាយុវែង​ ជាងឃ្មុំ​ដទៃ ដល់ទៅ 5  ឬ 6 ដង​ឯណោះ។
SHARE

Milan Tomic

Hello I am Lang Chan Daro . A freshman in Sitec Institute (SN2) . This is my site , you guys can get the NEWS from my site . I'm updating this site everyday or if you want to keep your advertise in my site . Can go to Contact Us and call or mail to me . Thanks You for visiting my site.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment